Genelkanalizasyon-kunk-fiyatlari-png

Atık suların toplanarak atılmasını sağlayan kanalizasyon künk fiyatları kullanılan malzemeye göre farklılık gösterir. Kanalizasyon boruları kullanım alanına göre değişir.

Büz adı verilen kanalizasyon künkleri atık suyun yanı sıra aynı zamanda yağmur suyu taşımak için kanalizasyon sistemlerinde tercih edilir. Kötü koku yaymaması için sağlam olması önem kazanır.

Beton Künk Fiyatları Ankara 

Kanalizasyon sistemleri çoğunlukla yarı dolulukta akacak şekilde tasarlanır. En düşük akış hızı sistemdeki boruların temiz kalmasını sağladığı gibi katı madde birikimini önler. Künk fiyatları Ankara’da en cazip rakamlara sahiptir.

Binalarda eğim ölçüleri %1 ile %2 arasında olması gerekirken bina dışında en az %1 eğim ile tasarlanmalıdır. Yüzyıllar öncesinden bu yana kullanılan kanalizasyon künk fiyatları türüne göre farklı seçeneklere sahiptir. 

1950’li yıllardan önce kullanılan kil, demir ya da fiber borudur. 70’lerin sonlarında plastik PVC ya da ABS kanalizasyon boruları tercih edilmeye başlandı. Kanalizasyon künk çeşitleri şunlardır;

  • Beyaz plastik olan PVC.
  • Siyah plastik olan ABS.
  • Genellikle aşınmış olan kalın metal dökme demir.
  • Seramikten yapılan kil.
  • Beton künk.
  • Ahşap lifli boru.

80 Lik Künk Fiyatları 

Yeraltı tesisatlarında kullanılan borular 80’lik çapta ve uygun fiyatlıdır. ABS ya da PVC olarak üretilirken benzersiz bir katı atık madde taşıma kapasitesine sahiptir. İç ve dış kısımları pürüzsüz olmasının yanı sıra kök angajına karşı direnç sağlamaya yardımcıdır. 

Hafifliği ile birlikte kesimi kolay olduğundan dolayı genellikle ev atık su kanalları için tercih edilir. Kanalizasyon künk fiyatları PVC borular için en uygun şartlara sahiptir. 

Kullanımı günümüzde son derece az olan dökme demir ve kil borular eski evlerde hala kurulu olarak kullanılmakta. En önemli özelliklerinden biri yüksek basınçlara karşı iç direncinin fazla olmasıdır. 

1000 Lik Beton Künk Fiyatları 

Başta kil boru olmak üzere ABS ve PVC borularının tamamı kırılmaya tabidir. Dökme demir olan kanalizasyon künk fiyatları diğer borulara göre farklıdır. Çünkü ağır olması ile birlikte kesmesi zordur boru kesiciye ihtiyaç vardır. 

Yanmaz özelliği bulunurken 1000’lik beton künk fiyatları açısından tercih edilir. Demir dökme büz gibi ağırlığı ve kesilmesi zor boru türü kil kanalizasyon borusudur. Arkaik görünümlü olmasına rağmen halen geçerli bir kanalizasyon borusu şekli olarak tercih edilir.

  • İnert olması sayesinde kimyasal bozulmaya karşı dayanıklıdır.
  • Yüzeyi gözenekli olduğundan dolayı ağaç köklerini çekme eğilimi gösterir.
  • Boruya çarpan kökler çatlamasına neden olabilir.
  • Kanalizasyon sisteminde yaşanan sızıntı kökleri çeker.
  • Boruda çatlak oluştuğunda kökler boruya sızar.

Ahşap Lifli Boru

Ahşap lifli kanalizasyon borusuna çok sık rastlanılmaz çökme riski en fazla olan boru tipidir. Üretiminde suya dayanıklı özel bir yapıştırıcı ile bağlanan daha sonra sıvılaştırılan kömür katranı zifti ile emprenye edilen ağaç lifleri kullanılır. Fiber boru olan kanalizasyon künk fiyatları diğer boru türlerine göre daha caziptir. 

Hafif olduğundan dolayı taşıması kolaydır herhangi bir ağaç testere ile rahatlıkla kesilir bu yüzden tesisatçıların tercihi olarak öne çıkar. Ucuz olmasından dolayı inşaatçılar ve ev sahipleri tarafından sevilen ahşap lifli boru dökme boruya göre üçte iki fiyatındadır. 

Beton Kanalizasyon Borusu

Beton borular projeye göre farklı şekillerde kullanılır ve genellikle drenaj ile septik sistem parçasıdır. Dayanıklılığı ve mukavemeti sayesinde kanalizasyon hatlarında ve menfezlerde idealdir. Montajı kolay ve bakımı azdır, pürüzsüz iç yüzeyi sayesinde suyun serbest akmasına izin verir. 

Sağlam yapısı sızıntıları önlediği gibi korozyona karşı koruyucudur. Altyapı sistemlerinin hayati parçalarından birisi olan kanalizasyon künk fiyatları yapılarına ve kullanıldığı alanlara göre değişir. Beton borular güçlü ve dayanıklı olduğundan dolayı yoğun su akışına dayanıklıdır. 

Beton Büz Özellikleri

Beton borular pürüzsüz iç yapısı sayesinde biriken tortu miktarı azdır. Delinme ihtimali bulunduğundan dolayı suyun çevreye ve toprağa sızmasına izin verilir ve böylelikle taşkınlar önlenir. 

Beton büzler kanalizasyon sisteminin dışında aynı zamanda su yolları ve farklı engellerin altına suyun yönlendirmek için kullanılan menfezlerde tercih edilir. Tarlalarda fazla suyun atılmasına imkan sağlayan drenaj sistemlerinin inşasında da beton boru kullanımı söz konusudur. 

Özellikle menfezler için yüksek seviyede su basıncına dayanıklı olmasından dolayı en popüler tercihtir ve diğerlerine göre hem daha ucuz hem de kurulumu kolaydır.

Betonarme Boru

Boru İmalatında Kullanılan Malzemeler